Hakkımızda

Hukuk bölümü amacı, Adalet Bakanlığının bünyesinde; yazı işleri müdürlüğü, icra dairesi müdürlüğü, ceza infaz kurumları müdürlüğü ve zabit kâtipliği gibi çeşitli birimlerde görev yapabilecek ara insan gücünün yetiştirilmesidir.
Bölümümüzde, öğrencilere adalet hizmetlerinin gerektirdiği nitelikler göz önünde bulundurularak teorik ve uygulamaya yönelik bilgiler verilmektedir. Ders olarak; Anayasa Hukuku, Medeni Hukuk, Medeni Usul Hukuku, Hukukun Temel Kavramları, İcra Hukuku, İflas Hukuku, Ceza İdaresi ve İnfaz Hukuku, Mesleki Mevzuat, Borçlar Hukuku, İş Hukuku ve Yargısı, Tebligat Hukuku ve Avukatlık ve Noterlik Hukuku gibi hukuk derslerinin yanında Klavye Kullanımı, Türkçe, Yabancı Dil, Muhasebe, Genel Ekonomi ve Mali Mevzuat gibi teorik ve uygulamalı derslerde okutulmaktadır.
“Kurumlar arası ve Kurum içi Yatay Geçiş ” sistemine göre gerekli şartları sağlamaları koşulu ile diğer bölümlerden Adalet Meslek Yüksekokulumuz hukuk bölümüne geçiş mümkündür.
Ayrıca mezun öğrencilerimiz ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınavında başarılı oldukları takdirde Hukuk Fakültelerine de dikey geçiş yapabilmektedirler.