Program Hakkında

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle Adalet Meslek Yüksekokulumuzun “Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü” bünyesinde açılan “Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı”, infaz koruma memuru sıfatıyla veya ceza infaz kurumları ile çocuk eğitim evlerinde barındırılan tutuklu veya hükümlülerin topluma kazandırılmasında rol oynayan ya da denetimli serbestlik müdürlüklerinde hükümlülerin denetim ve izlenmesinde görev alan nitelikli meslek elemanları yetiştirmeyi hedeflemektedir. Programımızdan mezun olan öğrencilerimiz, gerekli diğer şartları da sağlamak koşuluyla, kamu ya da özel sektörde özel güvenlik görevlisi, ceza infaz kurumlarında ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde infaz koruma ve güvenlik hizmetleri memuru ya da Adalet Bakanlığı bünyesinde zabıt kâtibi/icra kâtibi gibi kadrolarda istihdam edilebilmektedir.

Programımızda eğitim süresi iki yıldır. Müfredatımız mesleki gelişmelere ve güncel ihtiyaçlara uygun olarak hazırlanmış olup; iki yıllık eğitim öğretim dönemi içerisinde öğrencilerimize nitelikli bir eğitimin yanı sıra, bilimsel, eleştirel ve farklı bakış açıları kazandırılması hedeflenmektedir. Bu nedenle programımızda teorik derslerin yanı sıra, öğrencilerimize sağlayacağı fayda nedeniyle “Silah Bilgisi” ve “Mesleki Müdahale Teknikleri” gibi uygulamalı bazı dersler de yer verilmektedir. Müfredatımızdaki bütün dersler, infaz, kolluk kuvvetleri, özel güvenlik, hukuk ve sosyal bilimler alanlarında akademik ve mesleki deneyimleri olan meslek elemanları ile akademisyenler tarafından verilmektedir.

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programında okuyan öğrencilerimiz, Adalet programında çift anadal yapma veya Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları hâlinde Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Kamu Yönetimi ve Sosyal Hizmet lisans programlarına geçiş yapma imkanlarına sahiptir.

2022 – 2023 Eğitim–Öğretim yılında yerleştirilecek öğrenciler için kontenjanlar belirlenmiş olup toplam kontenjan 40 kişidir.